Billy GreenBreaders DreamButtercupCarillon van AmsterdamCreadoEleanor LeythamEmpress of PrussiaErika Fröhman
WelkomOnze clubKalenderWeetjesFotogalerijContactLinks
Kim De Groot

Hier kan je onderwerpen terugvinden die op een vergadering werden behandeld. We geven telkens een korte situering, terwijl het volledige artikel kan gedownload worden.


Een verwarmde stekkenbak in mekaar knutselen.
Een verwarmde stekkenbak geeft u heel wat voorsprong bij het opkweken van stekjes. De tijdwinst is groot en het aantal mislukte stekjes klein. Hoe knutselen we dat zelf in mekaar en zorgen we voor een minimum aan stroomverbruik. Ons clublid Maurits Daems vertelde het ons.
Download hier het volledige artikel


Het opkweken van nieuwe fuchsiaplanten
Over dit onderwerp zijn al heel wat professionele artikels gepubliceerd in gespecialiseerde boeken en tijdschriften. Dit artikel geeft u de visie van Leo Van Echelpoel, een ervaren liefhebber-clublid, die u een duidelijke stap voor stap uitleg geeft.
Download hier het volledige artikel


Wortelbeschadiging door de larve van de taxuskever
Als de larve van de taxuskever mee overwintert in de potten van onze planten kan deze enorm veel schade aanrichten aan de wortels van de planten. Uw hele verzameling kan er mee verdwijnen. Willy Wuyts vertelde ons op een vergadering dat ook een biologische bestrijding de gewenste resultaten kan opleveren.
Download hier het volledige artikel


Winterharde fuchsia's
Winterharde fuchsia's in volle grond worden steeds populairder. Je hebt geen extra ruimte nodig om ze te overwinteren en ze bloeien langdurig en mooi in diverse kleuren en vormen in de zomer en dikwijls tot aan de eerste vorst in november of zelfs soms december. Christel Merckx vertelde ons enthousiast waar we zeker moeten op letten om tot een mooi resultaat te komen .
Download hier het volledige artikel


Composteren
Dat composteren tegenwoordig eigenlijk een "must" is, daarvan zijn velen onder ons al overtuigd. Hoe je er aan begint is een paar andere mouwen. Clublid Willy De Reys - die compostmeester is - gaf ons de nodige informatie tijdens één van onze vergaderingen.
Download hier het volledige artikel


Gezonde planten hebben en houden
Welke mogelijkheden hebben we om onze planten gezond te houden en gevrijwaard van ziekten en plagen? Clublid Willy Wuyts gaf informatie tijdens één van onze vergaderingen.
Download hier het volledige artikel


Terug naar het begin van deze pagina.