Billy GreenBreaders DreamButtercupCarillon van AmsterdamCreadoEleanor LeythamEmpress of PrussiaErika Fröhman
WelkomOnze clubKalenderWeetjesFotogalerijContactLinks
Kim De Groot

Wie zijn wij

Wij zijn een hobbyclub voor fuchsia's en andere pot- en kuipplanten.  Maar in de eerste plaats zijn wij een vriendenkring waar iedere planten- en bloemenliefhebber welkom is.
Wij willen zoveel mogelijk kennis opdoen over het kweken -en al wat daar bij hoort- van fuchsia's, pot- en kuipplanten.   We luisteren graag naar de ervaringen van anderen en bespreken deze tijdens onze bijeenkomsten.

Een korte historiek van de club

Constant Janssens lag aan de basis van de oprichting van onze club.
Deze werd gesticht in december 1994 onder de naam "Vriendenkring De Bellekens".
In 2005 werd de naam gewijzigd in "Vriendenkring De Bellekens Hemiksem-Rupelstreek".  Op dat moment maakten we een nieuwe start.
Er kwamen nieuwe leden en initiatieven, en onze club kwam nog meer tot leven.  Het succes bleef dan ook niet uit met een toenemend aantal activiteiten en een zeer druk bezochte en gesmaakte jaarlijkse tentoonstelling.

Tentoonstelling 2009In de tuin van een clublidTentoonstelling 2009

Werking en bestuur

De club wordt geleid door een dagelijks bestuur dat bestaat uit 6 leden, de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester en twee bestuurleden voor diverse taken.  Elk jaar in januari, tijdens de statutaire vergadering, worden minimum 2 bestuurleden gekozen of herkozen.  Het volledige reglement van inwendige orde kan u hier downloaden.   Het actuele bestuur:


Wat zijn onze activiteiten

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rond al wat met planten en bloemen te maken heeft.

  • Tijdens de maandelijkse vergaderingen bespreken we een bepaald (meestal seizoensgebonden) thema.  We wisselen onderling ervaringen uit, en indien mogelijk nodigen we hiervoor een deskundige spreker uit.
  • Een aantal leden organiseren voor de andere leden open tuindagen
  • We bezoeken in clubverband tentoonstellingen en planten- en bloemenkwekers
  • Jaarlijks, einde juli of begin augustus organiseren we een tweedaagse tentoonstelling in het prachtige historische kader van de abdij van Hemiksem.
  • Een volledig overzicht is te vinden in het hoofdstuk kalender.